İran’dan nükleer mesajı: Eli kolu bağlı oturacak değiliz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerine yönelik yaptığı açıklamada, “ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımları kaldırması halinde iyi bir anlaşma mümkün. Düşmanlarımız yaptırım kozunu bize karşı kullanmaya devam ederse biz de eli, kolu bağlı oturacak değiliz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran’da yabancı ülkelerin büyükelçileri ve temsilcileri ile düzenlenen toplantıda konuştu.

Viyana’da devam eden nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerine değinen Reisi, “ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımları kaldırması halinde Washington yönetimi ile iyi bir anlaşma mümkün” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

İran’ın müzakerelerde ciddi olmadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Reisi, nükleer müzakerelere iki taslak metin sunduklarını belirterek, “Sunduğumuz iki taslak metin ile ciddiyetimizi gösterdik. Buna karşılık karşı taraf yaptırımları kaldırırsa iyi bir anlaşma mümkün olur. Biz İran olarak böyle bir anlaşmanın peşindeyiz” dedi.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Reisi, “Düşmanlarımız yaptırım kozunu bize karşı kullanmaya devam ederse biz de eli, kolu bağlı oturacak değiliz. İran bu noktada bir çok seçeneğe sahip” ifadelerini kullandı. İran’ın bölge ticaretinde payının çok düşük olduğuna işaret eden Reisi, “Irak ve Suriye gibi ülkelerde ticari payımız çok düşük. Bunu artırmamız gerekiyor” dedi.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

İran’dan nükleer mesajı: Eli kolu bağlı oturacak değiliz yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3IS1rLI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim