Mersin’de eşitlik için eylem planı

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Başkanı Vahap Seçer, kentteki kadın erkek eşitsizliğini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, ayrımcılığa uğrayan dezavantajlı grupların toplumsal hayata adapte olmasını amaçlayan Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde açıkladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Seçer, “Eşitliği arıyoruz, bu kavram üzerine çalışıyoruz. Çeşitliliğin bol olduğu bir kentte yaşıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız hizmetlerde insan ayrımı yapmadan çalıştık. Uyguladığımız, izlediğimiz politikalarla eşitsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yüzde 18 olan kadın personel oranımız, yüzde 21’lere çıktı. Bundan sonra da bu eylem planının harfiyen uygulanabilmesi için üzerinde duracağım” diye konuştu.

MBB Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil de “Kırılgan gruplara yönelik yapacağımız çalışmaları üç yıllık planladık. Amacımız, bu çalışmaları yaparken tüm toplumsal rollerden kaynaklı eşitsizliklerin giderilmesi” dedi.

‘YERELDEN BAŞLAMALI’

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de “Biz, kadınların öldüğü illerde, ölen kadınların adlarının anıldığı bir şehir olmaktan çıkmasını istiyoruz. Özgecan Aslan’ın, Müslüme’nin yaşadığı olaylar aslında buzdağının görünen yüzü ve arka tarafındaki karanlığı görüyoruz. Peki ne yapmalıyız? Hep birlikte bu planın hayata geçmesi adına çalışmalar yapmalıyız. Ben politikaların yerelden başlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Mersin’de eşitlik için eylem planı yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3IHCaUk

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim