MHP Ankara İl Başkanı’ndan Alparslan Türkeş Vakfı’na: “Bu son uyarım, hesabını soracağız”

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı‘na giderek vakıftkilere ”Başbuğumuzun ismini CHP’ye Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız” şeklinde tehditler savurdu. 

Baştuğ, “Ya adam gibi çalışmalarınızı yürütürsünüz ya da nefesimizi ensenizde hissedersiniz. Sizi buraya geldim uyarıyorum bundan sonra uyarmayacağım. ” dedi. 

 

 

Ne olmuştu?

Ankara’da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş Anması etkinliğine saldırı düzenlendi. MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ’un hedef göstermesinden sonra 50’ye yakın kişi, etkinliğin düzenlendiği salonun kapısında çevik kuvvet polislerinin beklemesine rağmen salona girerek, Alparslan Türkeş’e Kuran tilavetinden sonra dua edildiği esnada sahnedeki bayrakları alıp protokole saldırdı.

Saldırı sonrasında TamgaTürk’e konuşan Alparslan Türkeş’in eşi, Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alparslan Türkeş Vakfı’ndan ilk günden beri rahatsız olduğunu söylemişti. Türkeş, “Alparslan Türkeş Vakfı, Başbuğ’un vefatının hemen akabinde kuruldu. Asıl amacı Başbuğ’un mezarının bakımını yapmak ve hatırasını yaşatmaktır. Ancak Devlet Bahçeli ilk günden beri vakıftan rahatsızdır. İlk günden beri vakfı istemiyor” ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN | Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’ten anma etkinliğindeki saldırıyla ilgili açıklama: İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var

TIKLAYIN |Alparslan Türkeş anmasına saldırıyı değerlendiren Bahçeli, Mansur Yavaş’ı hedef aldı: Bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var

Haberi Kaynağından oku: T24

Not : Bu haber T24 internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

MHP Ankara İl Başkanı’ndan Alparslan Türkeş Vakfı’na: “Bu son uyarım, hesabını soracağız” yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/31B4eYx

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim