Tevfik Fikret: Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şair

KÜY, çok yazarlı biyografi türündeki bu “Armağan Kitaplar” dizisinin ilk kitabının tanıtımına 18 Kasım’da İstanbul, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açtığı Tevfik Fikret sergisiyle başladı. Küratörlüğünü Turgut Çeviker’in yaptığı, 654 sayfalık kitabı betimleyen bu sergi 13 Aralık’a kadar açık. Sergide “dijital büyütme” tekniğiyle verilen görsel malzemeler arasında Tan Oral’ın çizdiği 31 Mart’ta müdürü olduğu Mekteb-i Sultani’ye yönelen gericileri, “Cesedimi çiğnemeden buraya giremezsiniz” diyerek durduran Tevfik Fikret karikatürü de var.

ANTALYA’DA DA SERGİ

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) 19 Ekim’de açılan ve 13 Şubat 2022’ye dek açık olan “Şairler Neden Resim Yapar?” sergisi de şiirinde “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şairim” dizesiyle çizdiği özportresini defalarca tuvale de döken Tevfik Fikret’le başlıyor. Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı sergide, aralarında Nâzım Hikmet, Oktay Rifat, İlhan Berk gibi şairlerin yaptığı 126 orijinal tablo ve çok sayıda baskı yer alıyor. Sergi bağlamında yapılan, gene Fikret ile 7 Kasım’da başlayan “Şair Konuşmaları” söyleşi dizisi de AKS’nin YouTube kanalında meraklısıyla buluşmaya devam ediyor.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Tevfik Fikret: Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şair yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3lRLECH

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim