TTB’den Sağlık Bakanlığı’na zam tepkisi: Bakanlığın bu savruk hali, salgının başından beri her gün daha da artmaktadır

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin TBMM’de geri çekilmesine ilişkin, “Bir hızla getirilip aynı hızla geri çekilen yasa tasarısı, bu konuda da Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir ciddi hazırlık yapmadığını göstermiştir. Bakanlığın bu savruk hali, salgının başından beri her gün daha da artmaktadır” açıklamasını yaptı.

TTB’dan yapılan yazılı açıklamada, hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin, kapsamı artırılarak derhal Meclis’ten geçirilmesi talep edildi. TTB açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme, 1 Aralık 2021’de ülke gündemine getirilmiş ancak aynı düzenleme 3 Aralık 2021 tarihi itibari ile geri çekilmiştir. Görüşmelerin 21-23 Aralık 2021 tarihine ertelendiği belirtilmiştir.

“Emekli hekim maaşı emekli vali maaşını geçtiği için geri”

Görüşmelerde yer alan hekim milletvekillerince tarafımıza aktarılan bilgilere göre; yasa tasarısı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın itirazı üzerine geri çekilmiştir. İtirazın nedeni olarak emekli hekim maaşlarının emekli vali maaşlarını geçmesi gösterilmiştir. Emekli hekimler ile emekli valilerin maaşlarının karşılaştırılmasının neden Meclis’te tartışma konusu yapıldığı bir yana, asıl sorunun Sağlık Bakanlığı’nın yönet(e)mezliğinden kaynaklı olduğu aşikârdır. Bir hızla getirilip aynı hızla geri çekilen yasa tasarısı, bu konuda da Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir ciddi hazırlık yapmadığını göstermiştir. Bakanlığın bu savruk hali, salgının başından beri her gün daha da artmaktadır.

Türk Tabipleri Birliği olarak pandemideki bilim dışı, şeffaf olmayan uygulamaları görünür kıldığımız gibi, sağlık sisteminin çöküşünü ve hekimlerin tükenmişliğini ortaya koyduğumuz ‘Emek Bizim, Söz Bizim’ eylem sürecimiz sonrası bakanlığın artık ‘sağlık sistemi çok iyi’ algısını devam ettiremediğinin farkındayız. Hazırlık yapılmadan sunulan tasarının örgütlülüğümüzün ve kararlılığımızın gün be gün artması nedeniyle hissedilen telaştan olduğunu görüyoruz.

Eylem sürecinde ziyaret ettiğimiz tüm siyasi partilere ilettiğimiz taleplerimizde ısrarcıyız. Meclis’te bulunan sağlık alanından vekiller ile de görüşmelerimiz devam etmektedir. Sağlık Bakanı’nı bir kere daha uyarıyoruz: Ekranlardan muştuladığınız zammın yapılmadığını topluma açıklamak sizin yükümlülüğünüzdür! Zammın neden yapılmadığını, tasarıya yapılan itiraza karşı bakanlığın ne yapacağını, tasarıda SSK/BAĞ-KUR, YÖK kadrosu hekimler, aile hekimleri ile kamuda çalışan hekimler arasında neden ayrım yapıldığını hekimlere açıklamak sizin görevinizdir!

Artık emeğimiz üzerinden sağlık sistemi güzellemeleri yapılmasını kabul etmiyoruz. Tasarı derhal kapsayıcılığı artırılarak ve yalnızca emekli maaşları değil, aktif çalışan hekimlerin gelirleri de düzenlenerek Meclis’ten geçirilmelidir. Emeğimizin değersizleştirilmesine karşı bir arada mücadeleye devam edeceğimizi, emeğimizden gelen itiraz gücümüzü çalışma alanlarımıza yansıtmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Haberi Kaynağından oku: T24

Not : Bu haber T24 internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

TTB’den Sağlık Bakanlığı’na zam tepkisi: Bakanlığın bu savruk hali, salgının başından beri her gün daha da artmaktadır yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3rEHbag

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim