Vektor Merkezi: EpiVakKorona aşısının Omicron varyantına karşı etkili olmasını bekliyoruz

Koronavirüs ve başka bulaşıcı hastalıklarla mücadele konulu İkinci Uluslararası Bilim ve Uygulama Konferansı çerçevesindeki oturumda konuşan i Vektor Bilim Merkezi’nin Genel Müdürü Rinat Maksyutov, “Aşının içerisindeki peptitler koronavirüsün mevcut varyantlarına karşı da dirençli ve etkili. Omicron varyantına karşı da aynı sonucu bekliyoruz. Uygulama ile bunu en yakın zamanda teyit edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Maksyutov, bu hafta başında Vektor Merkezi’nde yeni varyantın genom diziliminin yapıldığını, bunun yakın zamanda incelemelere başlanmasına olanak vereceğini söyledi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’na (Rospotrebnadzor) bağlı Vektor Bilim Merkezi’nin geliştirdiği EpiVakKorona aşısı Ekim 2020’de tescil edilmişti.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Vektor Merkezi: EpiVakKorona aşısının Omicron varyantına karşı etkili olmasını bekliyoruz yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3IxNbaC

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim