Xiaomi 12T nasıl görünecek? Tasarımı netleşti

Temmuzda düzenlediği etkinlikte 12S serisini kullanıcıların beğenisine sunan Xiaomi, çok yakında uzunca bir süredir iddialarla ve sızıntılarla gündemden düşmeyen 12T serisini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. Son dönemde akıllı telefonlarla ilgili sızıntıların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Son olarak akıllı telefonların tasarımları büyük ölçüde netleşti.

Xiaomi 12T tasarımı belli oldu

Sektörde sızıntılarıyla ön plana çıkan Roland Quandt, yaklaşan Xiaomi 12T serisinin arka panel tasarımlarını gözler önüne seren render görsellerini paylaştı. Buna göre akıllı telefonlar tasarım konusunda Xiaomi 12 ve 12S serilerine büyük ölçüde benzerlik gösterecek. Zira cihazların arka panelleri selefleriyle birebir benziyor.

Bunun dışında geçen haftalarda paylaşılan sızıntıları da ele alırsak, Xiaomi 12T serisinin tasarımı kesinleşti diyebiliriz. Ancak teknik tarafta halen kritik eksiklikler söz konusu. Bunu da muhtemelen etkinlik öncesi veya etkinlik sırasında öğreneceğiz.


Seride mavi, siyah ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneği kullanıcılara sunulacak. Öte yandan küresel pazarlara Xiaomi 12T olarak gelecekler. Bunun yanı sıra Çin’de ise Redmi K50S ve 50S Pro isimleriyle satışa çıkacaklar.

Xiaomi 12T modelinde 1.5K çözünürlüklü 6.67 inç 120Hz tazeleme hızı sunan OLED panelin kullanılması bekleniyor. Ayrıca 8 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB depolamayla satışa çıkacak. Kamera tarafında da iddialı olan cihaz 108 Megapiksel Samsung ISOCELL HM6 ana, 8 Megapiksel Samsung S5K4H7 ultra geniş açı ve 2 Megapiksel makro sensörden oluşan üçlü kamera kuruluma sahip olacak. Önde de 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir sensör bizleri bekliyor.


Görselin kaynağı: Xiaomiui

Akıllı telefon, MediaTek Dimensity 8100 işlemcisinden güç alacak. 5 nm mimariye sahip yonga seti, dört adet 2.85 GHz ARM Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ek olarak Mali-G610 MC6 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz https://ift.tt/FKWDyoP

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim