Safir Saç Ekimi Öncesi Uygulanan Prosedürler Nelerdir?

Safir Saç Ekimi Öncesi Uygulanan Prosedürler Nelerdir?

Safir saç ekimi öncesi en dikkat edilmesi gereken nokta iyi bir cerrah ve hastane seçimidir. Safir saç ekimi hızlılık ve tecrübe gerektiren bir estetik operasyon olduğu için saç ekiminin, alanında uzman ve tecrübeli bir doktor ile yine bu özellikleri taşıyan bir hastanede yapılması oldukça önemlidir. Safir saç ekimi işleminin yapılabilmesi için gerekli tekniklere hakim, son gelişmeleri takip eden bir sağlık kuruluşunda yaptırması saç ekimi sırasında ve sonrasında sürecin başarılı geçmesi için önemlidir. Bu faktörlere dikkat edilmezse donör bölgesinden alınan saçlar da kaybedilebilir.

Saç ekimi öncesinde bu işlemi yapacak doktorla ön görüşme yapılır ve saç açıklığının hangi boyutta olduğu, alınacak saç tellerinin yeterli olup olmadığı tespit edilir. Yapılan muayenede özel mikroskobik bir cihaz yardımıyla saç kökleri ve sıklığı görülür. Bu sayede saç ekilecek alana ne kadar saç teline ihtiyaç olduğu ve donör bölgesinin durumu belirlenebilir. Son olarak her ameliyat öncesi istenen rutin kan tahlilleri ve gerekli diğer tetkikler yapılır. İster obezite cerrahi ister burun estetiği ister saç ekimi operasyonu söz konusu olsun. Hastaların operasyon öncesinde uyması gereken hekim tarafından konulan kurallar söz konusu olabilir. Genel olarak safir saç ekimi öncesinde hastadan istenen prosedürler ise şunlardır:

  • Saç ekimi işleminden 1 gece önce su dahil hiçbir şey yiyip içmemek
  • Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa bunların birkaç gün öncesinde kesilmesi
  • Kronik bir hastalık var ise saç ekimi yapacak cerraha bunun bildirilmesi
  • Saç ekiminin yapıldığı gün giyip çıkartması rahat olacak giysiler tercih edilmesi
  • Alkol tüketimi varsa en az bir kaç öncesinde bırakılması
  • Saç ekiminden önce saçlı derinin yıkanması

Safir saç ekimi sonrası saçlı deride oluşan kabuklanma daha az görülür ve böylece saç kanalları kendi kendini daha iyi onarabilir. Safir saç ekiminde kullanılan safir uçlar dokuya zarar vermeyen yapıdadır. Safir uçla açılan saç kanalları, gref uygulanmadığı takdirde bile kısa bir sürede kendi kendini kapatma özelliğine sahiptir. Safir saç ekimi ile ekilen saçlar daha sık, daha gür çıkar. Bu sebeplerle safir uçlar çoğu saç ekimi ameliyatlarında sıklıkla tercih edilir. Safir saç ekimi kalıcı bir işlemdir ve bu yöntemle ekilen saçlar çok büyük oranda dökülmez. Bu işlem genellikle 1 kez uygulanır ancak gerekli hallerde ve kişinin isteklerine yönelik olarak 1.5-2 yıl sonra yeni bir saç ekimi tekrarlanabilir.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz https://ift.tt/ae5Zp0i

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim