Yazar Gürsel Korat’ın Resimli Öyküsü “Uçan Sazlık” Raflarda

Uçan Sazlık: Gürsel Korat'ın Çocuk Kitabı Çıktı

Uçan Sazlık raflardaki yerini alıyor. Gürsel Korat’ın yazdığı ve Eren Caner Polat’ın çizdiği resimli öykü kitabı, Yapı Kredi Yayınları etiketini taşıyor.

Uçan Sazlık kitabı çıktı. Çocuk kitaplarıyla da tanınan yazar Gürsel Korat’ın kaleminden çıkan yeni resimli öykü kitabının çizimlerini ise Eren Caner Polat üstleniyor.

1960 yılında Kayseri’de doğan Gürsel Korat, yazar, senarist ve akademisyen kimlikleriyle tanınıyor. Ankara Üniversitesi mezunu. Edebiyat kariyerine dergilerde yazı yazarak başladı.

Film senaryoları ve dizi projeleriyle de tanınan Korat, çeşitli üniversitelerde ders verdi. Kalenderiye romanı ile ödüller kazandı. Çocuk kitapları da yazan isim, Pofkuyruk ve Bir Ayı Ne İster? gibi eserlere imza attı. Roman, öykü, deneme ve inceleme kitapları da bulunan Korat, Zaman Yeli, Ay Şarkısı ve Çizgili Sarı Defter gibi eserlerin yazarı.

Uçan Sazlık

Devlet Tiyatroları’nda oyunu sahnelenen yazar, George Orwell’in 1984 uyarlamasını da yaptı. Ödülleri ve eserleri ile tanınan Korat, Türk edebiyatına önemli katkılarda bulundu.

1989 İstanbul doğumlu olan Eren Caner Polat ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunu. Şimdiye dek çeşitli ajanslar, yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar yaptı. Uçan Sazlık da bunlardan biri.

Uçan Sazlık - Gürsel Korat

Uçan Sazlık – Gürsel Korat | Arka Kapak Tanıtımı

Hayal gücüne kim sınır koyabilir?

Bazen sen taşırsın ot demetini, bazen ot demeti uçurur seni.

“Uçan Sazlık” Gürsel Korat’ın kelimelerini Eren Caner Polat’ın resimleriyle buluşturuyor.

Toplamda 28 sayfadan oluşan kitap, Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Gürsel Korat’in eserleri hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

The post Yazar Gürsel Korat’ın Resimli Öyküsü “Uçan Sazlık” Raflarda appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/sK0cTeA

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim