İbrahim Murat Gündüz “Vatan seni gelin etmiş, şen ol Aybüke. Bir şehit verilecekmiş sen ol Aybüke”

 

 

Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain bir saldırıda hayatını kaybeden genç bir Türk öğretmendi. İdealist bir öğretmen olarak görev yaptığı Batman'ın Kozluk ilçesinde, genç yaşında şehit edildi. Aybüke Yalçın, Türkiye genelinde teröre karşı verilen mücadelenin sembol isimlerinden biri haline gelmiştir.

 

İbrahim Murat Gündüz, Şenay Aybüke Yalçın'ın şehadetinin yedinci yılında yaptığı açıklamada, onu rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Gündüz, bu tür alçakça saldırıların Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirtti. Topluma seslenen Gündüz, hiçbir terör örgütünden korkmadan, yılmadan Türk devletine hizmet etme çağrısında bulundu. Bu açıklamalar, Gündüz'ün milliyetçi duruşunu ve vatanseverliğini bir kez daha ortaya koydu.

 

Gündüz'ün bu tavrı, Türk toplumunda büyük bir yankı uyandırdı ve özellikle milliyetçi kesim tarafından takdirle karşılandı. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın anısı, teröre karşı verilen mücadelenin ve Türk milletinin birlik ve beraberliğinin bir simgesi olarak yaşamayı sürdürüyor. İbrahim Murat Gündüz'ün sözleri, bu mücadelenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri https://ift.tt/HEThAmc

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim