Nokia Avrupa'da Büyüme Gösteriyor

Çeşitli pazar araştırma şirketlerinden gelen raporlar, Nokia'nın geçen yıldan bu yana Avrupa'daki akıllı telefon pazarında önemli ölçüde büyüdüğünü gösteriyor.

Blazetrends'e göre Nokia'nın ana şirketi HMD Global Avrupa'da %24'ten %31'e varan büyüme gösterdi.

Nokia, Avrupa'da güçlü bir şekilde büyüyor

Raporlar, Nokia'nın geçen yıldan bu yana Avrupa'daki akıllı telefon pazarında önemli ölçüde büyüdüğünü gösteriyor.

Araştırma firması Counterpoint Research, Nokia'nın akıllı telefon pazar payının Huawei, Honor ve diğer bazı şirketlerin pazar payındaki düşüşten yararlandığını düşünüyor. Bunlardan iki Çinli şirket, casusluk yaptıkları iddiasıyla Avrupa'daki pazar paylarının çoğunu kaybetti.

Counterpoint Research, Nokia'nın bu yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa'daki akıllı telefon satışlarının yaklaşık %1'ini oluşturduğunu söylüyor. Bu, şirketin Samsung, Xiaomi ve Apple gibi diğer pazar liderleriyle birlikte (sırasıyla %30,4, %23,6 ve %22,1) Vivo, Realme'nin ardından 8. sırada yer almasını sağlıyor. Xiaomi için Counterpoint Research sonuçları, Redmi ve Poco yan kuruluşlarını içerirken, Oppo için istatistikler OnePlus'ı içeriyor.

Bu arada Strategy Analysis, Nokia'nın %3 pazar payıyla Avrupa'nın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olduğunu söylüyor. Geçen yıla kıyasla Nokia, Oppo ile birlikte pazar payını artıran tek marka oldu. Burada, araştırma firması Oppo ve OnePlus'ı bir olarak sıralıyor, bu nedenle teoride HMD Global 6. sırada olmalı.

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim