ABD Çin'i Geçerek En Büyük Bitcoin Madenciliği Merkezi Oldu

Cambridge Finans Merkezi'nden elde edilen veriler, ABD'nin dünyadaki en büyük Bitcoin madenciliği yeri olduğunu gösteriyor.

Reuters'e göre, Mayıs ayında Çin'in Bitcoin madenciliğine yaptığı baskı sonucunda madencilerin tesisleri kapatmasından ve farklı ülkelere taşınmasından sonra ABD Bitcoin madenciliğinin merkezi oldu.

Çin'in hash oranı (hash rate) Temmuz'da sıfıra düştü. Bu oran Mayıs'ta %44'tü. 2019'da Çin, dünya çapındaki hash oranının %75'ini oluşturuyordu.

Bitcoin madenciliğinde ABD lider konumda

Cambridge Finans Merkezi'nden elde edilen veriler, ABD'nin dünyadaki en büyük Bitcoin madenciliği yeri olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, bu yılın ağustos sonu itibarıyla %35,4 hash oranı ile şu anda madencilik pazarında en büyük paya sahip olan ülke ABD. Onu Kazakistan ve Rusya takip ediyor.

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin madencilik grubu olan F2Pool'un kurucusu Mao Shihang şunları söyledi: 

"Çin'de bu endüstrinin doğuşuna tanık olan biri olarak, mevcut durumun çok talihsiz olduğunu görüyorum. Çin pazar payını kaybediyor, sektörün odak noktası Amerika'ya taşınıyor."

ABD'deki New York, Kentucky, Georgia ve Texas gibi bazı eyaletler çok sayıda Bitcoin madencisini kendine çekiyor ve burada işletmelerin faaliyet göstermesi için politika teşvikleri sunulmaya hazır.

Çin ile sınırı olan Kazakistan, hızlı bir şekilde geri dönüş yolunu bulması gereken madenciler için de ideal bir destinasyondur.

Bu arada, Rusya'nın düşük elektrik maliyetleri var ve şirketlerin Bitcoin madenciliği yapmak için fazla elektrik kullanmasını mümkün kılan serin bir iklime sahip, ancak hala madenciliğin yasa dışı olduğu konusunda endişeler var.

Vedomosti gazetesi, Moskova'daki Irkutsk bölgesi hükümeti valisi Igor Kobzev'in Eylül ayı sonunda, burada yetkisiz kripto para birimi madenciliği yaparak enerji tarifelerinin "çığ gibi arttığından" şikayet ettiği mektubundan içerik yayınladı. Çin hükümeti kripto para birimini yasakladığında durum daha da kötüleşti ve bu, madenciyi Çin'den Irkutsk bölgesine büyük miktarda ekipman yerleştirmeye zorladı.

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim