ABD'de İnternet Sağlayıcıları Kullanıcı Bilgilerini Toplamakla Suçlanıyor

ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan (FTC) yeni bir rapor, yalnızca Google, Amazon ve Facebook'un kullanıcı verilerini toplamadığını, internet servis sağlayıcılarının da (ISP) kullanıcı verilerini topladığını gösteriyor.

ABD ticaret komisyonu internet sağlayıcılarının düzenli olarak müşteri konumunu, davranışlarını ve tarama geçmişi verilerini topladığını ve ardından verileri üçüncü taraf aracılarla paylaştığını tespit etti.

ABD'de internet sağlayıcıları kullanıcı bilgilerini toplamak ve satmakla suçlanıyor

ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan (FTC) yeni bir rapor, internet servis sağlayıcılarının da (ISP) kullanıcı verilerini topladığını gösteriyor.

Raporda, "Birçok internet sağlayıcısı, kullanıcıların kişisel verilerini satmayacağına söz verse de, üçüncü tarafların bu verileri kullanmasına ve bunlardan para kazanmasına izin veriyor ve bu tür faaliyetleri gizlilik politikası sözleşmelerinde saklıyorlar." denildi.

ABD'de internet sağlayıcıları, TV'ler, akıllı ev cihazları gibi nesnelerin interneti (IoT) cihazlarının tüm aktivitelerini kaydedebiliyor ve günlük aktiviteleri, e-postaları, tarama verilerini ve arama verilerini de kaydediyorlar.

Kullanıcılar, mobil cihazlarda veya bilgisayar tarayıcılarında izlemeyi engelleyebilir, ancak izleyici bir internet sağlayıcısı ise hiçbir şey yapamazlar. ABD'de internet sağlayıcıları müşterileri sürekli takip etmek için "süper çerezler" adı verilen teknolojiyi kullanıyorlar.

ABD'de internet sağlayıcılarının müşteri bilgilerini toplaması yıllardır ifşa olmuştu, ancak ABD'li yetkililer neredeyse hiç müdahale etmedi. Bunun nedeni büyük ölçüde birçok telekom şirketinin lobi faaliyetlerine düzenli olarak para harcamasıdır. 2017'de Federal İletişim Komisyonu (FCC), internet sağlayıcılarının veri toplama ve ticaret konusunda şeffaf olmalarını gerektirecek bir dizi kuralı geçirmek istedi, ancak lobi faaliyetleri ABD Kongresi'nin yasayı, bu kuralı görmezden gelmesine neden oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim