ABD ve Japonya Popüler Çip Malzemeleri İçin Patent Aldılar

Nikkei'ye göre, ABD ve Japonya, elektrikli araçların erişimini genişletme potansiyeline sahip yeni nesil yarı iletken malzeme olan silisyum karbür için patent sıralamasında ilk beş şirkete ev sahipliği yapıyorlar.

Silisyumdan daha sert ve on yıllardır çip endüstrisinin temel unsuru olan silisyum karbür, daha yüksek akımları daha az güçle işleyebilir. Bu, elektrikli araçlardaki (EV) mevcut kontrol çipleri için daha iyi bir seçim olmasını sağlar. Tesla'nın elektrikli araçlarda silisyum karbür güç çiplerinin kullanılmasına öncülük ettiği biliniyor.

ABD ve Japonya çip malzemeleri rekabetinde liderler

Nikkei'ye göre, ABD ve Japonya, yeni nesil yarı iletken malzeme olan silisyum karbür için patent sıralamasında ilk beş şirkete ev sahipliği yapıyorlar

Tedarik tarafında, daha önce Cree olarak bilinen ABD merkezli Wolfspeed, Tokyo merkezli Patent Result tarafından yapılan analize göre, bu alanda patent rekabetinde başı çekiyor. Ancak, bir grup Japon şirketi de ABD'ye yetişiyor. Kyoto merkezli EV yonga üreticisi Rohm ikinci oldu ve onu aynı sektördeki Sumitomo Electric Industries ve Mitsubishi Electric firmaları izledi. Toyota Motor'un bir üyesi olan Japonya'nın önde gelen otomobil parçası üreticisi Denso beşinci sırada yer alıyor.

Patent sonuçlarının çalışması, ABD'de 29 Temmuz 2021'e kadar verilen patentleri inceliyor. Puanlar, patent sayısına ve dikkat süresine göre verilir. Wolfspeed'in gücü, silisyum karbür substratlar ve kristalizasyon üzerindeki patentlerinde yatmaktadır. Bu arada, Rohm ve Denso, güç kaybı azaltma teknolojisinde güçlüdür. Sumitomo Electric, silisyum karbürün kristal yapısıyla ilgili patent avantajına sahipken Mitsubishi Electric, yarı iletken cihazların yapısına odaklanıyor. Japon şirketleri, yarı iletkenleri, ülkenin bellek ve mikroişlemci satışlarında pazar payını kaybettikten sonra önemini koruduğu çip endüstrisi alanlarından biri olarak görüyor.

Elektrikli araçlara ek olarak, güneş enerjisi üretim sistemlerinde silisyum karbür giderek daha fazla kullanılmaktadır. Ülkeler karbon emisyonlarını azalttıkça bu malzemeye olan talebin artması bekleniyor. Değerli nadir toprak elementleri ile birlikte gelişmiş çip malzemeleri, kritik yarı iletken teknolojisi için tedarik zincirini güvence altına almak isteyen ABD, Çin, Japonya ve diğer ülkelerin odak noktası haline geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi Haziran 2021 değerlendirmesinde silisyum karbürden bahsetti ve şunları söyledi: "ABD, rekabet olasılığı konusunda bir başarı öyküsü haline gelen silisyum karbür dağıtımında dünya lideri."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim