Time Dergisi, 11 Yıl Aradan Sonra Mark Zuckerberg'in Bir Fotoğrafını Yayınlayarak Facebook'u Silin Çağrısında Bulundu

11 yıl önce Mark Zuckerberg, Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilmişti, ancak şimdi durum farklı. Time dergisi Facebook'u silin çağrısında bulunarak Mark Zuckerberg'in yeni bir fotoğrafını yayınladı.

Time dergisi, Mark Zuckerberg'in yüzünün kapak fotoğrafı yaparak "Facebook'u silmek istiyor musunuz?" sorusuyla Facebook'un durumunu analiz eden bir makale yayınladı.

Mark Zuckerberg'in 11 yıl arayla yer aldığı Time dergisi kapakları

TIME dergisi Facebook'u silin çağrısında bulunarak Mark Zuckerberg'in yeni bir fotoğrafını yayınladı.

Resim, Facebook kullanıcılarının Mark Zuckerberg'in 2010 yılında 26 yaşında Time dergisinin kapağında "yılın kişisi" olarak onurlandırıldığını hatırlamasını sağladı. O zamanlar Facebook en parlak dönemindeydi. Time dergisi, "Facebook bir ülke olsaydı, Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü büyük ülke olurdu" diye karşılaştırıyor. Yayın kurulu, Mark Zuckerberg'i "yarım milyardan fazla insanı bir araya getirdiği, yeni bir bilgi alışverişi sistemi oluşturduğu ve yaşam biçimimizi değiştirdiği için" seçtiklerini açıkladı.

TIME dergisi Facebook'u silin çağrısında bulunarak Mark Zuckerberg'in yeni bir fotoğrafını yayınladı.

O zamandan bu yana 11 yıl geçti, Facebook, kullanıcı bilgilerini toplama, sahte haber yayma, zararlı içeriği artırma ve çocukların ruh sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratma gibi bir dizi skandalın ardından giderek daha fazla düşüşe geçiyor ve kamuoyundan sürekli bir eleştiri fırtınası alıyor. Facebook'un eski çalışanlarından biri olan Frances Haugen, Facebook'u kullanıcılardan daha çok kâr elde etmekle suçlayarak, bu haftanın başlarında ABD Kongresi'nde şirketin yanlışını ortaya çıkardığında baskı artmaya devam etti.

TİME dergisindeki makale, Facebook'taki her etkinlikte "vatandaş bütünlüğü takımı" adlı bir departmana atıfta bulunuyor. Grup, şirketin kârını ön planda tutmak yerine, kullanıcıların çıkarlarını ön planda tutma yemini ile kurulmuştur. Eski çalışanlara göre ekip, Facebook'un dünya üzerindeki etkisini anlamak ve şirketin dolaylı olarak yol açtığı çatışma ve nefretlerin üstesinden gelmenin yollarını bulmakla görevlendirildi.

Ancak Mark Zuckerberg, bu ekibin çalışanlarının seslerini defalarca görmezden geldi ve sonunda ABD başkanlık seçimlerinin ardından Aralık 2020'de grubun dağılmasına yol açtı. Grubun dağılması, Facebook'un bu yıl 6 Ocak'ta meydana gelen Capitol Hill isyanlarına etkili bir şekilde yanıt vermesini imkansız hale getirdi. Bu olay bir su damlası gibiydi ve Frances Haugen'in konuşmaya karar vermesine neden oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim