Apple'ın M1 Pro Çipi Sonunda MacBook Pro Hayranlarına Beklentilerini Veriyor



Yeniden dizayn edilen MacBook Pro, bir SD kart yuvasından, daha iyi bir web kamerasına oradan da daha hızlı performansa ve mini LED ekrana kadar, Mac severlerin istek listesindeki birçok özellik ile yeniden tasarlandı.


Yeni MacBook Pro Tanıtıldı!
Yeni MacBook Pro'lar 14 ve 16 inç olarak, uzun süredir istenen birçok özellik ile geliyor


Apple, kendi ürettiği yeni M1 Pro ve M1 Max işlemcileri ile yeni  MacBook Pro'larını piyasaya sürdü. Yeniden tasarlanan MacBook Pro 16 ve MacBook Pro 14'e birçok özellik ile gelmekte.

Daha büyük bir ekranı kontrol etmek mi? 1080P çözünürlükte bir web kamerası mı? Bir HDMI bağlantı noktasının eklenmesi mi? Bir çentik mi?  SD kart yuvasının eklenmesi mi? Heck, Apple sevilen MagSafe güç konektörünü bile geri getirdi ve çok eleştirilen Touch Bar'ı kaldırdı.

Apple özünde, uzun süredir hayranların ve hatta sıradan tüketicilerin bile görmezden gelemeyeceği iki MacBook Pro ile karşımıza çıktı.

Belki de tesadüfi değil ancak, bu son derece imrenilen değişiklikler dizini başlatmak için ikinci nesil Apple'ın M1 işlemci serisinin tanıtımını aldı. Apple, bu özellikleri kendi silikonuna bağlayarak, esasen hayran kitlesinin ve müşterilerinin iyi niyetini satın almayı başardı. Bu, bir endüstri anomalisinden özel bir çip oluşturma çabalarını, dizüstü bilgisayarların son yıllarda nadiren karıştırdığı bir heyecan enjeksiyonuna dönüşmek için uzun bir yol katedeceğini bizlere açıklar.

MacBook Pro M1

CCS Insight analisti Ben Wood, " Apple Silicon'un gelişi, MacBook serisi için bir şanstı " dedi. " Bugünkü duyuru, Apple'ın dizüstü bilgisayar işinin büyümesini hızlandırma kararlılığında olduğunun altını çiziyor. "

Hareket aynı zamanda minimalizme yönelik bir eğilimin tersine çevrildiğini de işaret ediyor. Son birkaç yılda Apple, bağlantı noktalarını ortadan kaldırdı ve USB-C'ye odaklandı. Sökülen Mac'ler, önceki modellerin desteklediği bağlantı çeşitliliğini kaçıran birçok kullanıcıyı da rahatsız etti. Apple herhangi bir yanlış adım attığını kabul etmese bile, bu yeni MacBook Pro'lar önceki yaklaşımlarından daha çok iyileştirme gibi göründüğünü belirtebiliriz.

İstek Listesi Yerine Getirildi!

Apple MacBook Pro M1

                                                                                                          Görsel Kaynağı : Webtekno

Apple, bu özelliklerin birçoğunu
MacBook Pro'nun önceki nesillerine eklemiş olsa bile, M1 Pro ve Max işlemcilerinin daha fazla girdi işleyebildiğini açık açık belirtti.

Yine de, sadece eski bağlantı noktalarını geri eklemedi.
Apple, MagSafe'in daha hızlı şarj sağlayan ve daha şık bir güç konektörüne sahip yeni bir sürümünü bizlere tanıttı. MagSafe en son 2017 MacBook Air'de görülmüştü.

SD Kart yuvası, kameralarından yüzlerde fotoğraf boşaltmak isten fotoğrafçılar için bir nimet olacak. Bu arada HDMI bağlantı noktası, birden fazla USB-C Thunderbolt bağlantı noktasının üzerinde bir monitör bağlamak için bizlere ek seçenek olarak sunuluyor.

Apple ayrıca, yıllardır standart olan 720P çözünürlükteki web kamerası üzerinde hoş bir yükseltme yaparak, gelişmiş bir 1080P web kamerası ekleyerek kullanıcılarını sevindirdi.

Ekran ayrıca daha küçük çerçeveli iPhone ve iPad'lerin yolunu izleyerek ve hatta web kamerası için iPhone benzeri bir çentik ile ( tartışma konusu olabilir ) büyük bir yükseltme aldı.
Liquid Retina XDR ekran, iPhone 13 Pro ile aynı hizada daha yüksek yenileme hızları için daha yüksek çözünürlük ve "ProMotion" teknolojisine sahiptir.

Yeni Bir Sayfa


MacBook Pro M1 Çipi

M1 Pro ve M1 Max işlemcilerin piyasaya sürülmesi ve çarpıcı yeni tasarımıyla MacBook Pro'lar, Apple'a MacBook Pro'ya farklı bir yaklaşımla yeni bir başlangıc yapma şansını tanıdı. Bir değişikliğe ihtiyacı kesinlikle vardı. Apple'ın şık tasarım adına düğmeleri ve bağlantı noktalarını kaldırma tutkusu, insanlar tüm çevre birimlerinin çalışması için kaç tane dönüştürücü kablo ve donanım kilidi taşımaları gerektiğinden şikayet etmeye başladığında Apple sonunda gerçeğe karşı çıktı.

Touch Bar'ın ve bağlantı noktalarının kaldırılmasının ötesinde, Apple şirketin önceki tasarımları kadar güvenilir olmayan türetilmiş "kelebek" klavyeler ile uğraştı

Apple'ın 2010'da MacBook Air ile dizüstü bilgisayar kategorisine devrim yaptığı zamanda çok uzaktı. İnce ve konik alüminyum gövde tasarımı, günlük işler için yeterince iyi beygir gücüyle birleştiğinde o kadar iyi karşılandı ki, Intel "Ultrabooks" adlı bir pazarlama programı bile başlattı. Amaç diğer şirketleri de rekabete sokmak.

Apple, bu başarıyı MacBook Pro ile geliştirdi ve öncelikle pil kapasitesini artırırken optik DVD sürücülerini çıkararak dizüstü bilgisayarlarının ince tasarımlı sürümlerini bizlere tanıttı.

Apple'ın dizüstü bilgisayarları o kadar iyi kabul gördü ki, sektördeki en iyi dizüstü bilgisayarlar olarak ödüller almaya başladılar. O zamanki incelemelerin çoğu pil ömründe, grafiklerden ve ekran kalitesinden bahsediyordu.

Yeni MacBook Pro'ların orijinal MacBook Air'in izinden gidip gitmeyeceği henüz belli değil. Ucuz değiller, 14 inçlik Türkiye'de 23.499 TL iken, 16 inçlik versiyonu ise Türkiye'de 28.999 TL'den başlıyor.


Diğer makalelerimize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Apple, insanların gerçekte ne  istediğini ele alarak ilerliyor. Bu yazımızda sizlere yeni çıkan Apple MacBook Pro'ların yeni özelliklerini, fiyatını ve daha fazlasını ele aldık. Bir başka makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim