HarmonyOS Artık 150 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Huawei CEO'su Richard Yu, HarmonyOS'un artık 150 milyondan fazla cihazda çalıştığını açıkladı ve tarihteki en hızlı büyüyen akıllı cihaz işletim sistemi olduğunu iddia ediyor.

Richard Yu bu açıklamaya göre, 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen Huawei geliştirici konferansında yaptığı konuşmada, HarmonyOS, akıllı ev, akıllı ofis, HMS Core ile yeni noktalar keşfetmeyi hedefliyor... HarmonyOS'un 150 milyonluk rakamı, akıllı telefonlar, tabletler, Akıllı TV'ler, akıllı saatler ve IoT gibi birçok farklı türde cihazı içeriyor.

HarmonyOS 150 milyon cihazda çalışıyor

Huawei CEO'su Richard Yu, HarmonyOS'un artık 150 milyondan fazla cihazda çalıştığını açıkladı.

Bay Yu ayrıca konuşmasında, şirketin işletim sisteminin güçlü büyümesini kanıtlamak için bu yılın sonuna kadar yakında 200 milyon cihaza ulaşmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Buna ek olarak, HarmonyOS yazılım uygulamalarının küresel dağıtımı şu anda 5,1 milyondan fazla geliştiriciye, 170'ten fazla ülke ve bölgeye ve ayrıca bu yıl Ocak-Eylül ayları arasında 332.2 milyar kelimeye ulaşan uygulamaların kümülatif dağıtımına ulaştı. HarmonyOS halihazırda 4.000'den fazla akıllı eko ürüne ve 1.800'den fazla eko iş ortağına sahiptir.

Huawei ayrıca, işletim sistemi platformunu geliştirmek ve yetenek kazanmaya yardımcı olmak için 17'den fazla yetkili üniversite ve 436'dan fazla üniversite öğretmeniyle ortaklık kurdu.

HarmonyOS'un, akıllı telefonlar ve tabletler için Linux çekirdeğine dayalı olarak geliştirilen, IoT cihazları için LiteOS tabanlı bir işletim sistemi sürümü olduğu biliniyor. Bu işletim sistemi, çalışan Android uygulamalarını desteklemek için Android açık kaynak kodunu kullanır. HarmonyOS Haziran 2021'de Huawei akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler tarafından kullanılmadan önce Ağustos 2019'da Honor Smart TV'lerde göründü.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim