Apple, iPhone 13'e Odaklanmak İçin iPad Üretimini Azalttı

Apple, iPhone 13 üretimine daha fazla bileşen ayırmak için iPad üretimini azaltıyor. Bu, küresel çip krizinin Apple'ı beklenenden daha fazla vurabileceğinin bir işareti olabilir.

Reuters'e göre, Asia Nikkei'den gelen kayıtlar, iPad üretiminin son iki ayda yarıya düştüğünü gösteriyor. Bu, iPhone 13'ün üretimi sürdürmek için yeterli bileşene sahip olması için yapılmıştır. Ayrıca bu iki haber kaynağına göre eski iPhone modellerini üretmek için tasarlanan bileşenler de iPhone 13 üretimine yönlendiriliyor.

Apple, çip krizi nedeniyle iPhone 13 üretimine odaklanmak için iPad üretimini azaltıyor

Apple, iPhone 13 üretimine daha fazla bileşen ayırmak için iPad üretimini azaltıyor.

Bu, küresel çip sıkıntısının Apple'ın üretim operasyonlarını önceden tahmin edilenden daha önemli bir şekilde etkilediğinin bir göstergesi olabilir. Asya'daki fabrikaların Covid-19 salgını nedeniyle kapanmak zorunda kalması ve bu yılın ikinci yarısında cihaza olan talebin artmasıyla iPhone 13 üretimi bazı engellerle karşılaştı.

Daha önce, Apple'ın devasa satın alma gücü sayesinde çip üreticileriyle uzun vadeli tedarik sözleşmeleri yapması, şirkete küresel çip krizini aşmada bir avantaj sağladı. Ancak durum beklenenden daha zor ve karmaşık hale gelebilir ve bu da Apple'ı yeni iPad yerine iPhone 13 üretimine öncelik vermeye zorlayacaktır.

Görünüşe göre bu kararın kaynağı, Apple'ın pandemi sonrası dönemde Batı pazarlarının hızlanmaya başladığı bu yılın son aylarında iPhone 13'e iPad'den daha fazla talep beklentisidir.

iPhone satışlarının geçen yıl Apple'a yaklaşık 192 milyar dolar getirdiği biliniyor. Bu arada, iPad satışları şirkete yaklaşık 32 milyar dolar getirdi. Bunlar, küresel ölçekte kendi pazarlarına hakim olan ürün gruplarıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim