SEGA, Microsoft ile Süper Oyun Projesi İçin Bulut Oyunlarını Keşfetmek Üzere Ortak Oldu

SEGA geçtiğimiz günlerde bulut oyun teknolojisini kullanarak küresel oyunlar geliştirmek için Microsoft ile stratejik ittifakını duyurdu.

SEGA geçtiğimiz günlerde bulut oyun teknolojisini kullanarak küresel oyunlar geliştirmek için Microsoft ile stratejik ittifakını duyurdu.
flickr

Azure bulut teknolojilerini kullanarak yüksek kaliteli oyun deneyimleri sunmak

Tokyo merkezli oyun devi SEGA, Süper Oyun Projesi kapsamında "büyük ölçekli, küresel oyunlar" üretmek için Azure bulut platformunu kullanmak üzere Microsoft ile birlikte çalışacak. Bir yatırımcının etkinliği sırasında SEGA, bu girişim hakkında bir teaser yayınladı ve 2026'da hazır olacağını belirtti.

Şirket ayrıca bu projenin orta ve uzun vadeli strateji için gerekli olduğunu söyledi. İddiaya göre amaç, geliştirme süreçlerini optimize etmek ve Azure bulut teknolojilerini kullanan oyunculara yüksek kaliteli deneyimler sunmaya devam etmek.

SEGA Corporation Başkanı ve COO'su Yukio Sugino'ya göre, hem SEGA'nın güçlü oyun geliştirme yeteneklerini hem de Microsoft'un en son teknoloji ve geliştirme ortamını kullanan bir ittifak kurmayı hedefliyorlar.

Bu arada Microsoft'un CVP'si Sarah Bond, SEGA'nın oyun endüstrisinde çok ikonik bir rol oynadığını ve yıllar boyunca muazzam bir ortak olacağını kabul ederek şunları ekledi;

Microsoft olarak bulut teknolojilerini kullanarak gelecek için benzersiz oyun deneyimleri oluşturmanın yeni yollarını keşfederken SEGA ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Oyunculara ve SEGA'ya daha fazla değer katmak amacıyla oyunların nasıl oluşturulacağını, barındırılacağını ve işletileceğini birlikte yeniden tasarlayacağız.

Microsoft'un kendi büyük bulut oyun girişimi, hit "Yakuza" serisi gibi SEGA başlıklarını içeren platformlar arası bir abonelik hizmeti olan Xbox Game Pass aracılığıyla kullanılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim