Html İle Form Eleman İşlem Uygulamaları 12

            

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Html İle Form Eleman İşlem Uygulamaları 12 programını aktaracağız.  Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Html İle Form Eleman İşlem Uygulamaları 12 nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Html Programlama Örnekleri


Html İle Form Eleman İşlem Uygulamaları Kod Alanı


Html  web programlama dilinde Form Eleman İşlem Uygulamaları 11 kod metnini oluşturduk. Bu uygulama serimizde form elemanları ve bu form elemanlarında kullanılan etiketlerin hem kullanımını göreceğiz hem de örnekler ile pekiştireceğiz. Kullanıcılardan bilgi almak için html de formlar kullanılmaktadır. 


Bu uygulamamızda get ve post özelliklerinin farkını öğreneceğiz. Get genel olarak form verileri gönderilirken varsayılan yöntemdir. Get kullanımında bir sorun bulunmaktadır. Get kullanıldığı zaman form verileri sayfa adresinde gözükmektedir. İşte bu yüzden hassas verilerin kullanımında get kullanılması tercih edilmemektedir. Get veri boyutunun kısa olması ve hassas bilgilerin kullanılımında tercih edilmemesi post ile arasındaki en büyük farktır. 


Get'in aksine post hassas verileri sayfa adresinde göstermez ve belli bir boyut sınırlaması yoktur. Bu uygulama örneğimizde hem bu konuları içeren hem de form verilerini gruplandırma da kullanılan <fieldset> ile ilgili bir örnek bulunacaktır. Bu uygulamamızın kod metni aşağıdaki gibidir:


<fieldset> etiketi  ilgili verileri bir formda gruplamak için kullanılır.
<legend> etiketi ise <fieldset> öğesi için bir başlık tanımlar.


<form action="/action_page.php">
<fieldset>
<legend>Personel Bilgileri :</legend>
Adı:<br>
<input type="text" name="ad" ><br>
Soyadı:<br>
<input type="text" name="soyad" ><br><br>
<input type="submit" value="Gönder">
</fieldset>
</form>

Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim