Amazon, Sanal Asistanı Alexa'ya Araç Güvenliği Ekliyor

Amazon, kırık cam veya duman alarmı gibi olağandışı sesleri tespit eden Alexa Guard'a araç güvenliği ekliyor.

2019'da ortaya çıkan Alexa Guard, kırık cam veya duman alarmı gibi olağandışı sesleri tespit ettikten sonra kullanıcıyı uyarabilen bir güvenlik özelliğidir.

Business Insider'dan dahili belgeler, Amazon'un Alexa Auto araştırma ekibinin geçen yılın sonundan bu yana Alexa Guard'ı arabalara koymayı planladığını tespit etti. Yeni özellik iki şekilde çalışır: kırık camlar, yoldaki çarpmalar gibi araç sorunları olduğunda sürücüyü uyarır veya evdeki tehlike işaretlerini tespit eder ve araçtaki Alexa entegrasyonu uygulaması aracılığıyla uyarılar gönderir.

Yeni Alexa Guard Araç Güvenliği Özelliği

Ağ bağlantısı ve gücü olan araçlar için, Alexa Guard, araç sahiplerini uzaktan uyarmak için araca izinsiz girişleri tespit etmeye yardımcı olabilir.

Amazon'un ekibi, uygun fiyatlı bir sürücü yardım programı üzerinde çalışıyor. Sürücüler bu programa kaydolurken, çekici hizmeti, yolun ortasında araba bozulduğunda arabanın tamir edilmesi gibi acil durumlarda Alexa'dan bazı hizmetleri aramasını isteyebilirler. Ayrıca Amazon Ring akıllı zil cihazını arabaya koymayı düşünüyorlar.

Alexa'nın 2014 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana Amazon, sesli asistanını mikrodalga fırınlar, akıllı TV'ler, duvar saatleri gibi çeşitli ürünlere entegre etmeye çalışıyor. 2018'de Amazon, kullanıcıların bir arabaya takıldığında Alexa'ya erişmelerini sağlayan bir cihaz olan Echo Auto'yu piyasaya sürdü.

Alexa Auto ekibi için artan etkileşim, Alexa'nın benimsenmesi ve daha fazla gelir elde etmek bu yıl en önemli öncelikler. Güvenli araçlar, Alexa'nın ana para kazanma fikirlerinden biridir. Amazon'un sanal asistanı Audi, BMW, Ford ve Toyota gibi şirketlerin arabalarında ortaya çıktı. Bu hafta General Motors, Alexa'yı OnStar güvenlik sistemine dahil edeceğini duyurdu.  

Amazon'un yıllık yeni ürün lansman etkinliğini 28 Eylül'de gerçekleştirmesi planlanıyor, bu etkinlik sırasında Alexa Guard özelliklerini tanıtıp tanıtmayacakları belli değil.

DonanımPro'yu Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim