Apple, iOS 15 ve iPadOS 15 ile Face ID Güvenliğini Artırıyor

Apple, iOS 15 ve iPadOS 15'i açıklayan yeni bir destek belgesinde, iPhone ve iPad'lerde bir kullanıcının yüzünü taklit etmelerini önlemeye yardımcı olan, Face ID için bir güvenlik güncellemesi geldiğini söylüyor.

Apple, iOS 15 ve iPadOS 15'i açıklayan yeni bir destek belgesinde, iPhone ve iPad'lerde Face ID için bir güvenlik güncellemesi geldiğini söylüyor.
Reuters

Pocket-lint, Apple'da kayıtlı kullanıcıların Face ID ile kimlik doğrulaması yapmış gibi görünmek için bir 3D modelin oluşturulduğu, bir Face ID güvenlik açığı olduğunu söyledi. iOS 15 ve iPadOS 15 ile şirket, "Modelleri Face ID sahtekarlığına karşı iyileştirerek" bu boşluğu kapattı.

iOS 15 ve iPadOS 15 ile Face ID Güvenliği gelen cihazlar

iPhone X, iPhone XR, iPhone XS (tüm modeller), iPhone 11 (tüm modeller), iPhone 12 (tüm modeller), iPad Pro (11 inç) ve iPad Pro (3.nesil) dahil olmak üzere Face ID'ye sahip cihazlar için güvenlik güncelleştirmesi kullanılabilir.

Yeni piyasaya sürülen iPhone 13, iOS 15 güncelleştirmesi alacağından Face ID güvenlik güncelleştirmesi kullanılabilecek. iPhone 13'te çentik boyutu, önceki çentik tasarımına göre %20 küçültüldü, bu 2017'de iPhone X ile piyasaya sürülmesinden bu yana çentikte yapılan ilk değişiklik.

iPhone 13'ün 24 Eylül'de Apple mağazalarında ve online mağazalarda resmi olarak satışa çıkacağı biliniyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim