Yeni Piyasaya Sürülen iPhone 13 Pro Saldırıya Uğradı

Pangu ekibi, Çin'de devam eden Tianfu Kupası yarışmasında 300.000 dolara kadar para ödülü ile iPhone 13 Pro'nun uzaktan jailbreak'ini başarıyla gerçekleştirdi.

Jailbreak Apple'ın mobil cihazlarındaki işletim sistemlerinde bulunan kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik yapılan işlemdir.

iPhone 13 Pro siber güvenlik etkinliğinde saldırıya uğradı

Appleinsider'a göre, bu, iPhone 13 Pro'nun bir siber güvenlik etkinliğinde ilk kez halka açık bir şekilde saldırıya uğramasıdır. Tianfu Kupası, güvenlik araştırmacılarının en yeni cihazlara saldırmanın bir yolunu bulmak için birbirleriyle yarıştığı ünlü uluslararası Pwn2Own yarışması gibi Çin'de düzenlenen bir yarışmadır ve en yüksek seviyeye ulaşan ekip büyük ödüller kazanıyor.

iPhone 13 Pro bir siber güvenlik etkinliğinde ilk kez halka açık bir şekilde saldırıya uğradı. iPhone 13 Pro hacklendi.

Pangu ekibi, iOS jailbreak topluluğunda, iOS 9'dan iOS 9.3.3'e kadar olan Pangu jailbreak aracıyla tanınır. Ancak, son birkaç yıldır iOS veya iPhone sürümleri için herhangi bir genel jailbreak aracı yayınlamadılar.

Araştırmacılar, iPhone'lara ek olarak, Intel tabanlı MacBook'lar ve M1, Synology NAS, Google Chrome, Xiaomi Mi 11 ve benzeri gibi diğer tüketici cihazlarında ve uygulamalarında güvenliği atlama becerilerini de test etti.

Ancak bu, iPhone 13 Pro için jailbreak aracının ortaya çıktığı anlamına gelmiyor. Siber güvenlik etkinliklerinde tanıtılan jailbreak'ler nadiren kamuya açıklanır. Şu anda, iPhone 12 veya sonraki cihazlarda iPhone 13 veya iOS 15'i jailbreak yapmanın bir yolu yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim